25. 01. 2021.
Idete li na proteste i kontraproteste u Banjaluci?

Idete li na proteste i kontraproteste u Banjaluci?

Idete li na proteste i kontraproteste u Banjaluci?

Zaposleni u javnim institucijama, ustanovama i preduzećima navodno su dobili obrazac na koji treba da se upišu da su za „dobrovoljan“ odlazak na kontraproteste.

Kako je objavljeno iz PDP-a, “radnicima jedne ustanove, koji su iz razumljivih razloga ostali anonimni i iz tog razloga prekrili njen naziv, saopšteno je da ako ne odu – slijedi otkaz!”

Ovo je samo jedna u nizu sličnih vijesti i poluinformacija kojima nas zatrpavaju i Savez za promjene i SNSD.

Prvi tvrde da će vlast na svoje kontraproteste pod naslovom ”Srcem za srpsku – stop izdaju” dovesti ”autobuse ljudi koji rade u državnim firmama i javnim ustanovama i institucijama”, a sila kojom će ih primorati da dođu je  – ucjena otkazom.

Nema sumnje da će vladajuće stranke, ako ne na ovaj, a onda na neki sličan način pokušati da natjeraju ljude da dođu u Banjaluku 14. maja. Toliko o pravima iz Zakona o radu.

Još manje ima sumnje da će tamo gdje su na vlasti i gdje to mogu, stranke iz SZP-a pokušati da urade isto.  Ko bude brojao ljude u subotu u Banjaluci mogao bi ih statistički podijeliti na više podgrupa: 1. stranačko članstvo, 2. ucijenjene radnike, 3. ljude koji su stvarno došli iz uvjerenja na protest.

Postoji i četvrta grupa u Republici Srpskoj, a ona je svakako najbronija: oni kojima je dosta svega.

U kojoj grupi si ti?

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender