16. 01. 2021.
Zoster večeras na Kastelu svira bez obzira na vremenske prilike (FOTO)

Zoster večeras na Kastelu svira bez obzira na vremenske prilike (FOTO)

Zoster večeras na Kastelu svira bez obzira na vremenske prilike (FOTO)

Delegacija Evropske unije u BiH, EU info centar organizuje večeras 12. maja proslavu Dana Evrope u Banjaluci. Tim povodom, mostarska grupa Zoster večeras nastupa na tvršavi Kastelu od 21h a ulaz je besplatan.

Mario Knezović pjevač grupe Zoster i Saša Kulukčija ispred info centra Evropske Unije gostovali su na Kontakt radiju.

mojKontakt: Večeras u Banjaluci nastupate povodom Dana Evrope – šta publika može da očekuje na koncertu?

Mario: Mi ćemo predstaviti naša “sabrana”, dijela “the best of” sa naša četiri albuma, ali ujedno je ovo i promocija poslijednjeg albuma “Srce uzavrelo”  koji još nismo svirali u Banjaluci.

13228118_10208573777976016_943607783_n

mojKontakt: Koncert je na tvrđavi Kastel – imate li alternativni prostor u slučaju kiše?

Saša: Kiša će prestati kako kažu meteorolozi do 19h tako da nas očekuje dobra zabava na Kastelu, nema potrebe za brigom, bez obzira na vremenske prilike koncert će biti održan.

mojKontakt: Koliko je BiH daleko od Evrope po pitanju svega: standarda, uređenja a i autorskih prava?

Mario: Daleko smo a i blizu, iz Banjaluke do EU vam treba 45 min lagane vožnje. Mislim da treba imati samo dobre namjere i bez “fige” u džepu raditi dobre stvari, preuzeti samo te dobre stvari. Oko loših trebamo raspravljati javno i sami biti vizionari i ukazati na te loše stvari u zakonodavstvu EU.

Ja ne znam da je Madona uzela marke od nas ili Majkl Džekson a puštaju se sigurno. To je reciprocitet koji trebamo ispoštovati da bi zaslužili poštovanje EU.

mojKontakt: Četvrti album “Srce uzavrelo izdali ste 2014 godine – kakve su reakcije publike i koja pjesma se izdvojila sa albuma?

Mario: Na albumu nema hita kao što je prije bilo sa “Ko je jamio jamio” malo su intravertnije kompozicije. Svirali smo i ljudi znaju sve pjesme ali možda bih izdvojio Plačeš, Volio sam te i Gavrilo kao najistaknutija tri singla sa albuma.

mojKontakt: Primjetno je da Zoster mijenja “pravac – stil” na svakom novom albumu, da li je danas moguće žanrovski kategorisati muziku obzirom da su se pravci izmiješali i više nema tačno definisanih žanrova?

Mario: Pogledajte malo i medije, vi ste i televizija, radio i portal i vi prelazite sve granice tako je i u muzici. Mogu govoriti o nama kao autorskom bendu, koji voli da se igra sa muzikom i pronađe nešto novo, nismo žanrovski bend volimo koketirati sa svim što mislimo da trebamo da koketiramo.

13235718_10208573777376001_2094543802_n

mojKontakt: Koji su planovi ove godine – koncerti, festivali, novi spotovi?

Mario: Sviramo na “Arsenalu” u Kragujevcu, u Beogradu na “Mikser festu”, Sarajevo na “Bear festu” u ponedjeljak smo u Mostaru za Dan Evrope. Do kraja godine ćemo još svirati ovaj repertoar a početkom naredne godine snimamo novi album ili bar singl kao najavu za album. Tom prilikom vi ćete dobiti ekskluzivno materijal sa našeg novog albuma.

Saša: Bez obzira na vremenske uslove večeras će koncert biti na Kastelu i očekuje nas dobra zabava, možemo i otići do kuće presvuć se pa nazad na koncert, ali dobra svirka i zabava nas svakako očekuju.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender