24. 01. 2021.

Lukač: Proteste će obezbjeđivati 2000 policajaca, imamo informacije o provokatorima

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je na današnjoj konferenciji da će predstojeće proteste i mitnig obezbjeđivati više od 2000 policajaca.

“Imamo informaciju sa terena da će doći pojedinci koji su spremni da izazovu nemire. Pozivam sve građane da budu dovoljno svjesni da nam sukobi ne trebaju i da se u jednom danu ne sruši sve za šta smo se godinama borili”, izjavio je Lukač.

Lukač je dodao da postoji mnogo informacija o dolasku grupa iz FBiH, Srbije, Hrvatske i naglašava da će iniciranje sukoba biti sankcionisano, kao i oni koji buidu napali institucije RS.

“U svakom autobusu koji dolazi biće policajac. Oko grada će biti postavljeni punktovi, na kojima će se kontrolisati autobusi. Imaćemo i spiskove da se zna ko dolazi. Policija će obezbjeđivati trase i usmjeravati saobraćaj”. rekao je Lukač i dodao da će na skupovima biti postavljene i ograde kako bi se izbjegle nemile scene.

Na bazi procjena koje su dali političari u Banjaluku dolazi 100-150 autobusa opozicije i 150-200 autobusa vladajućih stranaka.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender