18. 01. 2021.
Novi “ford GT” samo za odabrane

Novi “ford GT” samo za odabrane

Novi “ford GT” samo za odabrane

Zamislite da imate 450.000 dolara u banci i da ste izabrali svoj automobil iz snova. Ako je to novi „ford GT“, onda možete da zaboravite na kupovinu jer američki proizvođač od vas prvo traži onlajn registraciju (traje do 12. maja).

Zatim je potrebno da pošaljete kratak video snimak u kojem ćete obrazložiti zbog čega baš vi zaslužujete da postanete vlasnik novog „GT“. Ford će onda napraviti spisak potencijalnih kupaca koji će biti pozvani na razgovor prije nego što novac bude prebačen.

Procedura je komplikovana jer je u Ford stiglo više hiljada porudžbina a plan je da se proizvede 500 primeraka automobila koji će pokretati 3,5-litarski „ekobust“ V6 motor sa više od 600 KS. Prednost pri kupovini će imati vlasnici starijih verzija, kao i vozači koji zbog novog „forda GT“ žele da se odreknu drugih superautomobila, recimo Ferarija, Lamborginija… Šalimo se, naravno, ali ako u garaži imate stari „GT“ onda su veće šanse na vašoj strani.

Međutim, to nije sve – pravo da kupe „ford GT“ imaju stanovnici SAD i 18 drugih država, među kojima nije Srbija ni BiH. U Evropi, to su Austrija, Belgija, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Holandija, Španija, Švajcarska, Turska i Velika Britanija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender