21. 01. 2021.
Promocija zdravlja: Zdravosfera u subotu na Trgu Krajine

Promocija zdravlja: Zdravosfera u subotu na Trgu Krajine

Promocija zdravlja: Zdravosfera u subotu na Trgu Krajine

Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine (SaMSIC) organizuje ZDRAVOSFERU u subotu, 21.05.2016. godine na Trgu Krajine od 12:00 do 16:00 časova.

Zdravosfera pod sloganom “Živi zdravo i uživaj pravo!” sastoji se iz 4 kućice:

Kućica ”Bolje spriječiti nego liječiti!” će pružati besplatno mjerenje glukoze u krvi i krvnog pritiska, informisanje o pravilnoj higijeni usne duplje, zatim o samopregledu dojke i mamografiji, prevenciji karcinoma, dijabetesa i drugih bolesti.

Kućica ”Život je pokret, pokret je život!” će imati raznovrsnu ponudu savjetovanja o značaju fizičke aktivnosti, besplatna mjerenja odnosa masti i mišića, demonstraciju vježbi na savremenim spravama, kao i promociju sportskih klubova i udruženja.

Kućica ”Zdravlje ulazi na usta!” predstaviće važnost pravilne ishrane i u sklopu koje će građani dobiti savjete o pripremi zdrave hrane, ali i mogućnost degustacije proizvoda.

Kućica “Smijeh je lijek!” će predstaviti važnost dobrog raspoloženja i pozitivnog razmišljanja u životu, odnosno veliki značaj mentalne higijene.

Predstaviće se studenati Akademije umjetnosti, mnogobrojna udruženja, među kojima i ona koja nude psihološka savjetovanja, a tu je naravno i besplatan zagrljaj!

Pored navedenog čekaju Vas još brojne aktivnosti, nagrade i iznenađenja, stoga dođite da živimo zdravo i uživamo pravo! – poručuju organizatori.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender