20. 01. 2021.
Ukrajina pobjednik 61. Evrosonga

Ukrajina pobjednik 61. Evrosonga

Ukrajina pobjednik 61. Evrosonga

Ukrajina je pobijedila je na 61. takmičenju za “Pjesmu Evrovizije” koje je održano u “Gloub areni” u Stokholmu, dok je prestavnica Srbije zauzela 17. mjesto.

Od 42 zemlje koje su učestvovale u glasanju, Srbija je dobila ukupno 35 poena od sedam stručnih žirija, a prve poene i najviše glasova stručnog žirija Srbija je dobila od Bosne i Hercegovine – osam poena.

Usljed promjene načina glasanja, nakon glasova žirija pročitani su objedinjeni glasovi gledalaca, prema kojima je Srbija dobila 80 poena i u konačnom plasmanu zauzela 17. mjesto sa ukupno 115 poena.

Najveći broj poena stručnog žirija osvojila je Australija – 320, koja je vodila do samog kraja, kada ju je objedinjenim glasovima gledalaca prestigla Ukrajina, koja je pobjedničku poziciju zauzela sa 534 poena.

Predstavnica Srbije Sanja Vučić je sa pjesmom Ivane Peters “Goodbye” nastupila petnaesta po redu, a na sceni su je vokalno pratile Lena Kuzmanović, Dunja Vujadinović, Jelena Đurić i Iva Pletikosić, i uz ples baletskog igrača Miloša Isailovića.

Finale je otvorila predstavnica Belgije, a onda su usljedili takmičari iz Češke, Holandije, Azerbejdžana, Mađarske, Italije, Izraela, Bugarske, Švedske, Njemačke, Francuske, Poljske, Australije, Kipra.

Nakon Srbije, pjevali su izvođači iz Litvanije, Hrvatske, Rusije, Španije, Letonije, Ukrajine, Malte, Gruzije, Austrije, Velike Britanije i Jermenije.

Šou je počeo defileom zastava 26 zemalja učesnica finala i njihovih predstavnika, a troipocašovni program su vodili prošlogodišnji pobjednik Evrosonga u Beču Mons Zelmerov i komičarka Petra Mede.

Posebno uzbuđenje u “Globe areni” zavladalo je tokom nastupa svjetske zvijezde Džastina Timberlejka, koji je izveo svoju novu pjesmu “Can’t stop the feeling”.

Svi glasovi – i publike i stručnog žirija, dostupni su na sajtu Eurovision.tv.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender