21. 01. 2021.
Policija traga za ubicom preprodavca automobila iz Prijedora

Policija traga za ubicom preprodavca automobila iz Prijedora

Policija traga za ubicom preprodavca automobila iz Prijedora

Policija traga za ubicom Milana Maksimovića (50) iz Prijedora, koji je surovo likvidiran proteklog vikenda na području Donje Marićke kod Prijedora.

Njegovo tijelo pronađeno je u subotu u popodnevnim časovima pored automobila na lokalnom putu u zaseoku Špadići. Maksimović nije imao šanse da preživi jer sve ukazuje na to da je iz pištolja prvo pogođen u grudi, a potom je “ovjeren” metkom u glavu. Očigledno da je zločin djelo profesionalnog ubice.

Maksimović je u Prijedoru poznat kao preprodavac polovnih vozila. Da li su neraščišćeni računi ili nešto drugo motiv ubistva treba da bude utvrđeno istragom koju provodi policija.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka kratko su kazali da je uviđaj obavio dežurni tužilac Željko Blažić, koji je naredio preduzimanje svih mjera kako bi se otkrio počinilac ovog krivičnog djela i okolnosti pod kojima je ono izvršeno.

Prema pričama mještana Donje Marićke, Maksimovića, koji je rođen i ima kuću u tom selu, navodno je kobnog dana neko nazvao na mobilni telefon kako bi se našli.

“On je valjda i otišao po dogovoru, da bi nakon nekog vremena bio pronađen mrtav na makadamskom putu. Nije poznato ko ga je zvao i zašto “, rekao je jedan od komšija Maksimovića koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima, s obzirom na to da se Maksimović dugi niz godina bavio preprodajom polovnih vozila, moguće je da je sa nekim imao neriješenih računa.

“Ne znam da je sa nekim bio u direktnom sukobu. Ali kao komšija i čovjek uvijek je bio dobar i nikada sa njim nismo imali problema. Žao mi je njega i njegove porodice. Velika tragedija “, naveo je komšija i dodao da su iza Maksimovića ostale kćerka i supruga.

Neriješena ubistva

Na području Banjaluke lani su se dogodila dva ubistva koja policija još uvijek nije razriješila. Bivša blagajnica banjalučkog “Autoprevoza” Rada Dojčinović ubijena je u septembru prošle godine na imanju u banjalučkom naselju Jošikova Voda. U nju je ubica ispucao dva hica iz pištolja dok je pila kafu u ljetnoj kuhinji. Cijelo imanje je bilo pokriveno kamerama, osim jednog djelića koji je iskoristio ubica. Samo mjesec kasnije u banjalučkom naselju Borik u sačekuši je ubijen narko-diler Nebojša Čubrilović. Ko je pucao u Dojčinovićevu i Čubrilovića i zbog čega, još uvijek je nepoznanica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender