17. 05. 2021.
Biciklistička trka Beograd – Banjaluka počinje u subotu

Biciklistička trka Beograd – Banjaluka počinje u subotu

Biciklisti 22. maja na Banj brdu

Na posljednju kvalifikacionu trku za Rio 2016 dolazak potvrdili takmicari iz nekoliko evropskih zemalja!

Grand Prix Banjaluka 2016, poslednja trka u svjetskom kalendaru koja je kvalifikaciona za Olimpijske igre u Riju ovog ljeta, a koja će se održati na banjalučkom Banj brdu u nedjelju, 22. maja 2016. godine.

U kalendaru svjetske biciklističke federacije – UCI (Union Cycliste Internacionale), brdska trka Grand Prix UCI XCO C2 koja se vozi na Banj brdu u Banjaluci, posljednja je trka u kojoj se mogu osvojiti kvalifikacioni bodovi za plasman na predstojeću ljetnju olimpijadu u brazilskom Riju.

Takmičari dolaze iz nekoliko zemalja: Austrija, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Srbija, a podsjećamo da je prošlogodišnji pobjednik biciklista iz Izraela Ishai Rotem, dok je naš najbolji takmicar Aleksa Crncević, član biciklističkog kluba Summit iz Banjaluke, koji je ove godine jedan od favorita, trku završio na 6. mjestu.

Jedan od favorita je i Goran Cerovic iz Crne Gore, a tu je i Austrijanac Manfred Zoger što daje još veci pedigre takmicenju u okviru XCO C2 Mount Bike GRAND PRIX BANJALUKA. Početak trke je zakazan za 13 časova, a prethodiće u 10 časova FAMILY KONZUM HAPPY TOUR prvenstvena trka za takmičare od 7 do 15 godina, dok je za ove takmicare u 10 i 30 casova predviđeno i takmičenje u poligonu spretnosti pod nazivom NEKTAR SLALOM RACE.

Istog dana sa pocetkom u 11 časova održaće se Grand Prix Škoda XCO liga i to za sljedeće kategorije: amateri, veterani, kadeti, juniori, žene. UCI XCO C2 Mount Bike GRAND PRIX BANJALUKA je tako svojevrsni nastavak biciklističkog proljeća u BiH jer će se održati mjesec dana nakon 10. Jubilarne biciklističke trke Beograd-Banjaluka koja je takođe bila kvalifikaciona za Rio2016.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender