06. 05. 2021.
DJ LION u klubu Kruna

DJ LION u klubu Kruna

DJ LION u klubu Kruna

Banjalučka DJ asocijacija BLEK predstavlja prvog čovjeka “Patent Skillz-a”, tehno zvijezdu iz Berlina, DJ Lion-a, koji nakon turneje u Južnoj Americi, u petak, 20. maja, dolazi na Balkan, i to ravno u Banjaluku, u klub Kruna.

Dj Lion (Zhivorad Milich) je jedan od balkanskih pionira underground muzičke scene – vlasnik i suosnivač Patent Skillz Records-a iz Bugarske, sa sadšnjim sjedištem u Berlinu. Unutrašnja karakteristika njegovog muzičkog stila je kristalno čist i moćan zvuk koji hvata publiku u samom trenutku, a koja nam garantuje i odličnu žurku u banjalučkoj Kruni.

Njegova produkcija broji preko 200 izdanja i remiksa, a upravo te pjesme podržali su, šerovali i zavrtili svjetski muyi;ki idoli kao što su: MOBY, Richie Hawtin, Oliver Koletski, Nick Warren, Roger Sanchez, Mark Knight , Umek , Nicole Moudaber , Paco Osuna , Stefano Noferrini ,David Keno, Mike Vale, Siwell, D Ramirez, Mladen Tomic, Gramophonedzie, Marko Nastic, Simon Doty, Tocadisco, Dosem, Belocca, Format B i mnogi drugi velikani.

DJ Lion je više puta dokazao da zna i umije pokrenuti masu i osvježiti plesne muzičke stilove. Upravo ga njegov rad i stvaralaštvo svrstava ga među najuspešnije DJ-eve i producente, ne samo na Balkanu, već i širom svijeta. Publika u njegovim nastupima može redovno uživati u SAD-u (Miami, Vashington, Njujork, Filadelfija), Rusiji, Švajcarskoj, Austriji, Italiji, Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Grčkoj i mnogim drugim destinacijama.

Pored DJ Liona, te večeri nastupiće i sarajevska zvijezda Alexander de Funk. Rezident DJ za Ultra Europe zurke u BiH, finalista Burn Residency u Bosni i Hercegovini. Nadaleko poznat po svojim energicnim tech house & techno setovima .

Za dobro zagrijavanje pobrinuće se rezident DJ-evi Wade Newhouse i Sega.

Tech house, koji često zaluta u techno i progressive je stil koji odlikuje banjalučkog DJ-a i producenta Segu. Sa izdanjima na ozbiljnim etiketama (Patent Skillz, Sony Music, The Purr, Heavenly Bodies) uspješno krči svoj put na muzičkoj sceni u regionu. Ambassador je za izdavačku kuću 1605 i Umek-a. Sa karijerom dužom od 6 godina i oko 15 izdanja iza sebe, nema razloga da sumnjamo u njegov kvalitet.

Wade Newhouse će nakon sjajnog nastupa u sarajevskom Silver and Smoke-u, po ko zna koji put predstaviti banjalučkoj publici, i to u svom mračnijem izdanju. Dubok bassline i dobar groove su ono po čemu je ovaj izvođač prepoznatljiv. Dijelio je pult sa izvođačima poput Mark Knighta, Mike Vale, Mladen Tomić, Yolanda Be Cool, Macadon.

Cijena ulaznice za ovaj događaj iznosi 7 KM, a već sada je možete kupiti u pretprodaji u cafe baru Pauza i cafe baru Igra mečka, kao i na ulazu kluba Kruna na veče održavanja žurke, u petak, 20. maja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender