09. 05. 2021.
Ivanić: Neću dozvoliti reviziju tužbe BiH protiv Srbije

Ivanić: Neću dozvoliti reviziju tužbe BiH protiv Srbije

Ivanić: Dodikova priča ne može postići nikakav rezultat

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da je izjava predsjednika Srpske Milorada Dodika da je uslov za njegovu ostavku i prijevremene predsjedničke izbore ostavka srpskog člana Predsjedništva BiH “priča u kojoj se ne želi postići nikakav rezultat”.

“Svima je poznato da bi se u slučaju moje ostavke tada birao novi član Predsjedništva BiH u parlamentu BiH i sigurno bi to bio Mladen Bosić”, rekao je Ivanić Srni.

On smatra da je Dodikova izjava priča koja je, kako kaže, “nerealna i nemoguća”.

“Ako on smatra da treba da budu održani prijevremeni izbori bilo bi dobro da pokrene inicijativu za promjenu Ustava i zakona. Uvjeren sam da ima dosta prijatelja u FBiH koji će mu pomoći da dobije potrebnu većinu. Kada to uradi, o tim stvarima se može pričati”, kaže Ivanić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je uslov za njegovu ostavku i prijevremene predsjedničke izbore u Srpskoj ostavka srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da prijevremeni parlamentarni i predsjednički izbori u Srpskoj nisu sporni, pod uslovom da budu održani u isto vrijeme sa izborima na nivou BiH.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender