16. 05. 2021.
Počela izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići

Počela izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići

Počela izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići

Gradonačelnik Slobodan Gavranović danas, 17. maja, ozvaničio je početak radova na izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni “Ramići –Banja Luka”, vrijedne 1.805.680 KM.

– Proteklu godinu radili smo na pripremi cjelokupne tehničke dokumentacije da bi realizovali ovaj značajan projekat u Poslovnoj zoni, jer izgradnja komunalne infrastrukture jeste osnovni preduslov za dalji razvoj ove zone. U roku od četiri mjeseca, koliki je rok dat izvođaču radova da ih okonča, dobićemo odgovarajući profil saobraćajnica, trotoare, javnu rasvjetu, sisteme kanalizacije, vodosnabdijevanja i električnu energiju za svaku od parcela u okviru zone – kazao je gradonačelnik Gavranović.

On je naglasio da je izgradnja infrastrukture u funkciji  razvoja postojeće zone čija je površina 24 hektara, te da će završetkom radova svaki investitor koji kupi lokaciju dobiti sve uslove i priključke na svojoj parceli.

Od ukupno deset investitora, kojima su do sada prodate parcele – dva su dobila građevinsku dozvolu za izgradnju poslovnih objekata, dva su u fazi dobijanja dozovle dok ostali pripremaju dokumentaciju u skladu sa uslovima prosanim ugovorom.

– Svima njima je ponuđena pomoć našeg Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj kako bi što prije ušli u realizaciju svojih projekata – istakao je gradonačelnik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender