06. 05. 2021.
Počela obuka za spasioce u ”Kanjonu”

Počela obuka za spasioce u ”Kanjonu”

Počela obuka za spasioce u ”Kanjonu”

U banjalučkom Rafting centru „Kanjon“ je juče, 16. maja, započela obuka za spasioce u slučaju poplava. Riječ je o obuci koja se po prvi put sprovodi u BiH i koja je sertifikovana, odnosno u skladu sa standardima Međunarodne rafting federacije (IRF).

U RK “Kanjon” naglašavaju da rijeka Vrbas zadovoljava sve standarde, pogotovo za realizaciju noćne obuke i da su za realizaciju ove obuke angažaovali vrhunskog instruktora iz Velike Britanije.

– Imali smo loše vremenske  uslove,  tako da smo mogli raditi simulaciju spasavanja u slučaju poplava, izmjenu nivoa vode, a uspjeli smo da uradimo sve ono što je planirano na ovom kursu. Obuke ovog tipa su veoma  važne i za usavršavanje tehnika spasavanja u slučaju poplava. Na unapređenju tehnika spasavanja i razmjeni iskustava se stalno radi, još od poplava koje su nas zadesile u maju 2014. godine. Ova obuka je veoma bitna kako bismo ljude u poplavljenim podrčjima mogli spasavati mnogo brže i efikasnije – rekao je predsjednik RK “Kanjon” Aleksandar Pastir i dodao da je ovo najnaprednija obuka koju su do sada prošli naši spasioci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender