17. 05. 2021.
Jadranka Stojaković izgubila bitku za život

Jadranka Stojaković izgubila bitku za život

Posljednje pismo Jadranke Stojaković njenim sugrađanima

Prijatelji nedavno preminule banjalučke kantautorke Jadranke Stojaković- muzičari iz Japana koji su željeli da dođu u Banjaluku i odsviraju koncert u humanitarne svrhe te pomognju u njenom liječenju, od te ideje nisu odustali ni nakon njene smrti.

Koncert u čast Jadranke Stojaković, na koji će ulaz biti besplatan biće održan u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, 1. juna sa početkom od 20 časova. Muzičari koji dolaze U Banjaluku vrsni su i poštovani u Japanu.

Jadranka Stojaković, u posljednjim danima svog života, željele je i sama da pozove svoje sugrađane na humanitarni koncert, a njene riječi zapisale su njene kolege.

Posljednje pismo  Jadranke Stojaković njenim sugrađanima prenosimo u cjelini:

Put svile

“Članovi japanske grupe “B-come” su ne samo moji saradnici 20 godina već i prijatelji koji me nikada nisu zaboravili. Sarađivali smo u različitim muzičkim grupacijama na način da smo spajali japansku tradicionalnu muziku i muziku Balkana. To je bila vrsta moderne obrade dve potpuno različite tradicionalne muzike, neka vrsta etno miksa.

Putovali smo po raznim festivalima u Evropi i Aziji. Oni su dio najvećih magova japanske tradicionalne muzike i srećna sam što sam bila dio njihove magije. Zajedno smo stvarali muziku za državnu televiziju i to za dokumentarce i dramski program.

Na koncertima u Sarajevu i Banjaluci će izvoditi neke od zajedničkih pjesama koje smo pisali kao i neke od mojih poznatijih pjesama, i naravno svoje originalne tradicionalne kompozicije.

Ovi koncerti su njihova podrška meni i zahvalnica svim prijateljima iz Banjaluke i Sarajeva koji su pomogli i još uvijek mi pomažu u mojoj borbi sa ALS-om.

Sigurna sam da ćete na koncertu osjetiti povezanost Japana i Balkana i svu magiju spoja ova dva različita muzička svijeta.

Vaša Jadranka!”

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender