16. 05. 2021.
Banja Luka: U subotu Noć muzeja

Banja Luka: U subotu Noć muzeja

Banja Luka: U subotu Noć muzeja

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Noć muzeja” u Banjoj Luci biće obilježena u subotu, 21. maja, u Muzeju Republike Srpske i u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Ovogodišnja tema manifestacije je “Muzeji i kulturni pejzaž” koja teži da istakne muzej kao jedinstveno mjesto, koje povezuje materijalnu i nematerijalnu baštinu u jedinstveni kulturni pejzaž.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Srpske Sarita Vujković rekla je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da je odgovor na ovu temu Muzeja savremene umjetnosti izložba u ovoj ustanovi “Povratak na Mjesec: kratka istorija budućnosti”.

Ona je dodala da je manifestacija “Noć muzeja” u vezi sa Međunarodnim danom muzeja, koji se obilježava 18. maja.
U okviru manifestacije “Noć muzeja” u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske nastupiće beogradski bend “Best bit – bitles tribjut” iz Beograda, kao i di-džej Hamilton iz Londona.

Iz Muzeja Republike Srpske saopšteno je da će “Noć muzeja” ove godine okupiti 120 učesnika, školske djece, studenata Univerziteta u Banjoj Luci i prijatelja Muzeja.

Program će biti održan u prostorijama Stalne postavke, a posjetioci će imati priliku da pogledaju sve postavke muzeja, među kojima i dvije tematske izložbe, uz stručno vođenje.

„Noć muzeja“ je manifestacija koja se u isto vrijeme održava u više od 2.000 evropskih muzeja.
Manifestacija „Noć muzeja“ nalazi se u Godišnjem kalendaru kulturnih manifestacija Grada Banja Luka za 2016. godinu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender