05. 05. 2021.
Na putu Banjaluka-Čelinac izmjena režima saoraćaja

Na putu Banjaluka-Čelinac izmjena režima saoraćaja

Na putu Banjaluka-Čelinac izmjena režima saoraćaja

Na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a dužih zadržavanja nema ni na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Iz Auto-moto saveza preporučuju vozačima da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju “Aleksandrovac”, pogotovo oni koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, dok se onima koji iz pravca Banjaluke putuju do Laktaša savjetuje kretanje magistralnim putem.

Na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćanja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici biti svakodnevno obustavaljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova maksimalno 30 minuta.

S obzirom na to da je riječ o jednom od najfrekventnijih puteva, a uz to i naseljenom mjestu, saobraćaj se od Laktaša do Klašnica odvija veoma usporeno.

Zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjestu Rebrovac, biće izmjena u režimu saobraćaja.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže u Kotor Varošu.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja ove godine od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republike Srpske i Federacije BiH /Karuše/, dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćaja izmijenjen je i u brčanskom naselju Gorice, na dionici Brčko-Lončari, zbog radova.

Zbog deminiranja na magistralnom putu Brodsko Polje-granica Srpske i FBiH /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan u trajanju od 30 minuta, a potom će vozila biti propuštana 15 minuta.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa, opština Doboj, u mjestu Glogovica u toku je deminiranje terena od 8.00 do 16.00 časova svakog radnog dana. Saobraćaj se povremeno obustavlja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Milići i u mjestu Zeleni Jadar u toku su povremene obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova svakim radnim danom, osim u dane vikenda i praznicima. Povremena obustava izvodi se na način 30 minuta obustave saobraćaja i 10 minuta propuštanja.

Na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice izmijenjen je režim saobraćanja zbog radova na poboljšanju uslova odvodnje padavinskih voda.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom, i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Zbog radova u tunelu “Karaula”, na dionici magistralnog puta Žepče-Maglaj, od 22.00 časa do 7.00 časova ujutro moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.

Na Graničnom prelazu Gorica-Vinjani Donji, zbog izgradnje novog graničnog prelaza, do 1. juna saobraća se usporeno. Preporučuje se korišćenje drugih graničnih prelaza.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender