18. 05. 2021.
Banja Luka: 29. maja stonoteniski turnir “Memorijal Dragana Milinkovića”

Banja Luka: 29. maja stonoteniski turnir “Memorijal Dragana Milinkovića”

Banja Luka: 29. maja stonoteniski turnir “Memorijal Dragana Milinkovića”

Jubilarni Peti Memorijal Dragana Milinkovića, turnir u stonom tenisu, nezvanično je  prvenstvo Banjaluke u ovom sportu i zakazano je za 29. maj 2016. godine

Prenosimo poziv za učešće koji su objavili organizatori:

Sa ciljem razvoja sporta i podsticanja sportskih aktivnosti među studentskom omladinom, BLC je 2010. godine uspješno organizovao studentski turnir u stonom tenisu za studente ove visokoškolske ustanove. Turnir je uspješno organizovan, ali je poslije nekoliko dana pobjednik ovog turnira, naš dragi kolega, Dragan Milinković, tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Pošto se radilo o dobrom studentu, sportisti i prije svega,čestitom čovjeku, studenti BLC-a su donijeli odluku o organizovanju studentskog turnira koji bi obuhvatio studente sa svih banjalučkihvisokoškolskih ustanova pod nazivom Memorijal Dragana Milinkovića, u znak sjećanja na našeg prvog, ranopreminulog, šampiona Dragana Milinkovića.

Na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, 10. maja 2011. godine organizovali smo prvo otvoreno stonotenisko prvenstvo studenata Banja Luke pod nazivom “BLC OPEN – MEMORIJAL DRAGANA MILINKOVIĆA”. Na turniru su učestvovali studenti sa trinaest banjalučkih fakulteta. Veliki interes studenata i odlična organizacija turnira samo je potvrdila našu želju da turnir postane tradicionalan, tako da smo i 2012. godine održali Memorijal u istom formatu.

Pošto je naš kolega Milinković aktivno igrao stoni tenis u tri banjalučka kluba, odlučili smo da uz BLC organizator bude i Stonoteniski savez Grada Banja Luka. Zbog toga smo ovaj put promjenili format takmičenja sa željom da obuhvatimo sve stonotenisere grada Banja Luke, kao i stonoteniske klubove iz cijele Bosne i Hercegovine sa kojima sarađuje Stonoteniski savez.

Ovim putem vas pozivamo da uzmete učešće na Petom BLC OPENU – MEMORIJAL DRAGANA MILINKOVIĆA koji će se održati 29. maja 2016. godine.
Ove godine takmičenje će se odvijati u tri konkurencije:
1. seniori (aktivni takmičari)
2. seniorke (aktivne takmičarke)
3. studenti (rekreativci)

Stonoteniski klubovi i pojedinci vrše prijave na formularu koji se nalazi u prilogu ovog pisma, a najkasnije do 27. maja 2016. godine.

Za sve učesnike Memorijala obezbijeđene su učesničke majice i diplome, a troje prvoplasiranih u sve tri konkurencije biće nagrađeni posebnim diplomama, peharima i prigodnim novčanim nagradama.
Sa nadom da ćete prihvatiti učešće na ovom Memorijalu, unaprijed se zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo.

Kontakt osobe:

za konkurenciju seniora i seniorki (takmičara): Igor Mihailović, stsblmail@gmail.com,
za konkurenciju studenata (rekreativaca): Danilo Novaković, novakovicdanilo@icloud.com, 065/388-745.

PROPOZICIJE
Ovim putem vas pozivamo da uzmete učešće na 6. BLC OPENU – MEMORIJAL DRAGANA MILINKOVIĆA koji će se održati u nedelju 29. maja 2016. godine u dvorani EKONOMSKE ŠKOLE u Banjoj Luci (ulica Kralja Alfonsa XIII 34) sa početkom u 10 sati.

Takmičenje na Memorijalu će se odvijati u sledećim konkurencijama:
1. seniori (aktivni takmičari)
2. seniorke (aktivne takmičarke)
3. studenti (rekreativci)

Za troje prvoplasiranih u sve tri konkurencije obezbije ene su novčane nagrade u iznosima:
1. mesto: 300KM 2. mesto: 200KM 3. mesto 100KM

Za sve učesnike obezbije eni su prikladni pokloni koji sadrže majicu, olovku i svesku sa obilježjima memorijala kao i učesničku diploma.

-Takmičenje će se odvijati u dvije faze :

1. Takmičenje po grupama sa po 3 ili 4 takmičara u kojima će se igrati po principu svaki sa svakim. – Dvojica prvoplasiranih takmičara iz svake grupe nastavljaju takmičenje, s tim što se oni ne mogu sastati u prvom kolu eliminacionog dijela takmičenja.

2 . Kup (eliminacioni) sistem do kraja takmičenja

– Poraženi u polufinalu igraju meč za treće mjesto.
Kotizacija za učešće na memorijalu se NE PLAĆA.
Rok za prijave: petak, 27.05.2016.

Kontakt osobe:

za konkurenciju seniora i seniorki (takmičara): Igor Mihailović, stkbanjaluka@gmail.com 065 302 257
za konkurenciju studenata (rekreativaca): Danilo Novaković, novakovicdanilo@icloud.com, 065/388-745

Memorijalni turnir se održava u znak sjećanja na istaknutog mladog stonotenisera koji je nastupao za stonoteniske klubove Banja Luka, Borac i Spin iz Banje Luke, a koji je osvojio prvi studentski turnir u organizaciji BLC-a 2010. godine. Dragan Milinković je sa uspjehom studirao na BLC-u da bi tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći kratko vrijeme prije diplomskog ispita.

Sa nadom da ćete prihvatiti učešće na ovom Memorijalu, unaprijed se zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender