16. 05. 2021.
Ubio zelenaša zbog duga

Ubio zelenaša zbog duga

Ubio zelenaša zbog duga

Dvadesetčetvorogodišnji Radan Vekić ubio je, prije tri dana, Milana Maksimovića u selu Donja Marićka kod Prijedora.

To je priznao policiji nakon sinoćnjeg hapšenja i cjelodnevnog ispitivanja u Centru javne bezbjednosti  Prijedor nakon čega je predat banjalučkom Okružnom tužilaštvu. Uz priznanje, isplivali su i brojni detalji. Vekić je bio dužan Maksimoviću koji se, osim prodaje vozila, bavio i zelenašenjem.

“Spornog dana, kada je izvršeno ubistvo, taj dan je trebao da izmiri 3500 maraka prema ubijenom. Kako nije imao novac on je odlučio da počini ubistvo. To je osnovni motiv krivičnog djela”, rekao je  Goran Karan, načelnik Odjeljenja opšteg kriminaliteta CJB Prijedor.

Maksimovićevo tijelo je pronađeno na seoskom putu u zaseoku Špadići, gdje je dogovorena isplata dijela duga. U protekle 2-3 godine, Vekić je uspio da vrati oko deset hiljada maraka. Čak je i automobil kojim se dovezao na mjesto ubistva, uzeo od Maksimovića na dug i uz kamatu. U njega je pucao iz puške, dva puta, u srce i glavu.

“Puška, kao predmet izvršenja krivičnog djela, pronađena je sinoć, na vrlo nepristupačnom terenu. To je oko desetak kilometara od mjesta izvršenja krivičnog djela i oko kilometar od prebivališta lica koje se sumnjiči da je izvršilo ovo krivično djelo”, rekao je  Dalibor Ivanić, načelnik CJB Prijedor.

Vekić je, navodno, priznao da je sam isplanirao ubistvo i da nije imao pomagače.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender