09. 05. 2021.
Jednoglasno: Kokeza predsednik FSS

Jednoglasno: Kokeza predsednik FSS

Jednoglasno: Kokeza predsednik FSS

Tomislav Karadžić nije više prvi čovjek srpskog fudbala.

Osmogodišnja vladavina Tomislava Karadžića okončana je današnjim izborom Slaviše Kokeze predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. Na izbornoj Skupštini u Staroj Pazovi 77 delegata jednoslano je glasalo za bivšeg potpredsjednika Crvene zvezde.

Uostalom, Kokeza je bio jedini kandidata.

Novi članovi Izvršnog odbora postali su Branko Stojaković, Novica Tončev, Miodrag Janković, Goran Bunjevčević, Goran Milanović, Savo Milošević, Darko Ramovš i Janko Žamberi, dok će generalni sekretar ostati Nebojša Ivković.

Predstavljajući program Kokeza je rekao da su mu prioriteti stvaranje pozitivne atmosfere u i oko A reprezentacije, uspostavljanje atmosfere međusobnog uvažavanja i korektnih odnosa, kako između saveza i klubova, tako i između samih klubova, pokretanje projekta izgradnje Nacionalnog stadiona, uz ključnu podršku države za realizaciju tog plana, partnerstvo sa klubovima u projektima izgradnje i rekonstrukcije stadionske infrastrukture.

I prije svega – plasman na Mundijal u Rusiju!
Moramo svi da budemo u službi reprezentaciji, da iskorenimo klubaštvo i da vratimo kult reprezentacije. Ujedinjenje svih fudbalskih snaga, u službi plasmana u Rusiju 2018. Fudbalska Srbija mora da radi zajedno“, istakao je Kokeza.

Kokeza je najavio i borbu za regularnost takmičenja “po svaku cenu“ u čijem cilju će biti osnovana komisija sa ljudima iz FSS i policicije. Radiće se i na novom Statutu Saveza, trebalo bi da bude više ulaganja u razvoj ženskog fudbala i futsala, dobićemo i oficira za vezu sa navijačima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender