06. 05. 2021.
Deda iz ”Who see”: Ne jurimo trendove, imamo svoj đir

Deda iz ”Who see”: Ne jurimo trendove, imamo svoj đir

Deda iz ”Who see”: Ne jurimo trendove, imamo svoj đir

Seriju intervjua sa izvođačima koji će nastupiti na “OK festu” otvara hip-hop sastav iz Boke, “Who see”, tačnije Dejan Dedović Deda Dobri Stari, jedan od dvojice članova grupe.

“Who see” gledamo i slušamo 2. jula na Tjentištu, na koncertu koji će, kao i sve ostale na “OK festu”, uživo prenositi Kontakt radio.

Kako je to biti slavni reper?

Biti slavni reper je božanstveno; puštaju te preko reda na kasu, u banci… dosta često ne treba ni da platiš, slikaju se ljudi s tobom po ulici, to je posebno zabavno. Šta bi onda bio Busta Rhymes ako sam ja slavni reper..?

Šta je važnije u hip-hopu tekst ili bit?

Za mene je tekst najvažniji dio pjesme, pogotovo ako je riječ o rep muzici.

Za koji od svojih hitova smatrate da vas je lansirao u tzv. ”mejnstrim” ?

Čini mi se da su to pjesma i spot Regeton Montenegro. Do tada mi smo bili poznati samo ljudima iz hip hopa. Zahvaljujući tom singlu uplivali smo u neke, do tada, nepoznate vode.

Ove godine se digla velika frka oko Evrosonga, kakva su vaša iskustva sa tog dođaja?

Ne znam šta se to desilo jer nisam u toku… a što se tiče klape Who See imali smo samo dobra iskustva. Jedini ko je pravio frku smo bili mi.

Pravaspitavate li đecu?

Prevaspitavamo po jedno dijete doma.

Šta je sa hip-hop muzikom u svijetu, Americi, Srbiji, Crnoj Gori, danas?

Kao i sve i hip hop se mijenja iz godine u godinu. Dostižu se novi standardi u produkciji zvuka što je jako osjetno ako se uporedi sadašnja sa muzikom iz 90-ih. Stilovi se mijenjaju, takođe, te ostaje da se svako pronađe u sebi prijatnom ritmu i atmosferi. Who See ne juri za trendovima već ima svoj đir koji je, hvala Bogu, prepoznat kao takav.

Јeste li već bili na Tjentištu ?

Nisam bio na Tjentištu do sad, ali od malih nogu znam za Zelengoru i Sutjesku iz partizanskih filmova koje volim i danas da gledam. Znam i za veličanstveno zdanje spomenika u Dolini heroja.

(mojKontakt)

 

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender