16. 05. 2021.
Sinoć je bila “Noć muzeja”

Sinoć je bila “Noć muzeja”

Sinoć je bila “Noć muzeja”

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci sinoć su, u okviru manifestacije “Noć muzeja”, uručene nagrade pobjednicima likovnog konkursa o temi svemirskih istraživanja pod nazivom “Kako izgleda vaša budućnost?”.

Prvu nagradu dobio je Sandro Grželj, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Banjaluke, koji je nagrađen profesionalnim teleskopom.

Drugu nagradu osvojila je Ivana Nikolić, učenica osmog razreda Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Doboja, koja je nagrađena elektronskim čitačem knjiga, dok je treću nagradu osvojio Aleksa Ćetković, učenik sedmog razreda OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Bijeljine, koji je nagrađen knjigama o svemiru.

Ovaj konkurs organizovan je kao prateći program izložbe “Povratak na Mjesec: kratka istorija budućnosti” u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH, a sproveden je uz preporuku Republičkog pedagoškog zavoda na nivou cijele Republike Srpske za učenike osnovnih škola od šestog do devetog razreda.

Za prve tri nagrade takmičilo se 377 radova iz 36 škola sa prostora cijele Republike Srpske.

Nagrade je uručio šef Kancelarije američke Ambasade u Banjaluci Edvard Galager, a manifestaciji je prisustvovao i direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović.

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Noć muzeja” u Banjaluci je obilježena u Muzeju Republike Srpske i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender