18. 05. 2021.
Skočio među lavove da se ubije, na kraju oni nastradali

Skočio među lavove da se ubije, na kraju oni nastradali

Skočio među lavove da se ubije, na kraju oni nastradali

Dvadesetogodišnjak iz Čilea je teško povrijeđen nakon što se skinuo go i skočio u kavez sa lavovima. Muškarac je preživio napad, i to samo iz razloga jer su radnici u zoološkom vrtu ubili lavove koji su ga napali.

Muškarac je prišao dijelu u kojem se nalaze lavovi, skinuo odjeću i skočio, dok su prestravljeni posjetioci svjedočili napadu. Lavovi su se istog trenutka počeli “igrati” s njim, a potom su ga napali, prenosi Klix portal.

Muškarac po imenu Franko Luis Ferada Roman je odvezen u obližnju bolnicu, a navodno ima izuzetno teške povrede. Trenutno je izvan životne opasnosti.

Vlasti Santjaga su potvrdile kako su dva lava uspavana kako bi muškarac koji je skočio u njihov kavez mogao biti spašen.

“Vjerujemo kako je ovaj muškarac u zoološki vrt ušao regularno i platio kartu”, kazala je direktorica Alehandra Montalva.

Dodala je kako je iznimno uznemirena i potrešena smrću dva lava, mužjaka i ženke.

“Zoo ima ustanovljen protokol i pravila, budući da su nam izuzetno važni ljudski životi. Nažalost, nismo imali sredstva za smirenje koja bi djelovala brzo i na taj način spriječila lavove da ne naude muškarcu.”

Jedna od svjedokinja, Sintija Vaskez, za čileanske medije je ispričala kako je muškarac uzvikivao Isusovo ime.

“Svi smo počeli vrištati kad smo ga vidjeli, a tu je bilo i mnogo djece. Roditelji su im pokrivali oči.”

U odjeći muškarca je pronađeno oproštajno pismo u kojem je kao razlog svog samoubistva naveo apokalipsu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender