09. 05. 2021.
Banja Luka: U nedjelju ”blokada ulica kolicima”

Banja Luka: U nedjelju ”blokada ulica kolicima”

Banja Luka: U nedjelju ”blokada ulica kolicima”

U Parku Petar Kočić u nedjelju 29.5.2016. godine održaće se akcija ”Ulica za kolica” u kojoj djeca, mame i osobe sa invaliditetom u kolicima opominju vozače za nesavjesno parkiranje.

“Okupićemo se u parku Petar Kočić, 29.05.2016. u 12:00 kako bismo zajedno poslali jaku poruku svim učesnicima u saobraćaju, na način da ćemo “parkirati” na par minuta kolica na ulice, da pokažmo kako je to kad se zauzmu naše ulice (trotoari).Do tada Vas pozivamo da sa svojom djecom crtate pravilno i nepravilno parkiranje i crteže ostavljate pod brisač automobilima parkiranim na trotoaru”, poručuju iz udruženja ”Dobar dan – centar za kreativni rast i razvoj” koje organizuje akciju.

Oni kažu da se u našem gradu automobili često parkiraju na trotoarima, i na taj način sprečavaju djecu, mame i tate, bake i dede da se sigurno kreću.

Djeca su uputila poruku nesavjesnim vozačima:

“Ipak, najteže je roditeljima koji voze bracu i seku u kolicima, kao i čikama i tetama koji koriste invalidska kolica. Kad se automobil parkira na trotoaru, to znači da mi moramo izaći na ulicu da ga zaobiđemo, i samim tim ugroziti kako naš život, tako i život drugih učesnika u saobraćaju. Odlučili izaći na ulice i podsjetiti na to i vozače. Znamo da je gužva i da ste pod stresom, ali Vas molimo da mislite i na nas jer: TROTAR JE NAŠA ULICA – ULICA ZA KOLICA!”

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender