09. 05. 2021.
Vučić: Srbija neće dozvoliti da Hrvatska ucjenjuje i ponižava

Vučić: Srbija neće dozvoliti da Hrvatska ucjenjuje i ponižava

Novi mandat za Vučića, a sa njim će Čeda, Zukorlić…

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da mandat za formiranje nove vlade Srbije dodjeljuje nosiocu liste “Srbija pobjeđuje” Aleksandru Vučiću, jer ga je on uvjerio da ima većinu poslanika za formiranje vlade.

Nikolić je na konferenciji za novinare poslije konsultacija sa listama koje su ušle u parlament rekao da je samo Vučić izložio program kako misli da se ponaša buduća vlada i koje prioritete da ispunjava.

“Svi ostali su došli svjesni činjenice da je SNS osvojila najviše mandata i da će sa pravom tražiti mandat za sastavljanje vlade”, rekao je Nikolić, dodajući da je saslušao mišljenje predstavnika svih izabranih lista i da je to bilo u interesu države, a da su svi pokazali poštovanje prema funkciji predsjednika.

Naveo je i da su razgovori sa njima “tekli u različitim tonu”.

Prema izjavama predstavnika stranaka, nakon današnjih konsultacija kod Nikolića, Vučićevom pozivu za ulazak u vladu odazvaće se lider socijalista Ivica Dačić, predsjednik LDP Čedomir Jovanović, predsjednik SVM Ištvan Pastor i BZD Muamer Zukorlić, dok u vladu sigurno neće demokrate SDS Borisa Tadića, radikali, Dosta je bilo, LSV, DSS i Dveri.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender