06. 05. 2021.
Policajci spasili čovjeka iz nabujale Save

Policajci spasili čovjeka iz nabujale Save

Policajci spasili čovjeka iz nabujale Save

Policajci Kasim Beganović i Milivoje Čupić iz Gradiške, uz pomoć slučajnog prolaznika Slavka Mekinjića, spasili su juče Dragutina N. (48) koji je pokušao da se ubije skokom u nabujalu rijeku Savu u Gradišci.

Dragutin N. je sa obale rijeke nedaleko od Savskog mosta u Gradišci skočio u vodu, što je primijetio Mekinjić i odmah pozvao policiju. Na lice mjesta odmah su stigli policajci Beganović i Čupić.

Beganović je ušao u čamac sa ribolovcem Branom Milojčićem i uputio se prema čovjeku kojeg je rijeka nosila velikom brzinom.

– Slučajno sam vidio čovjeka u brzoj i nabujaloj Savi. Iako mi je bilo čudno, prva mi je pomisao bila da se kupa, ali nedugo poslije toga sam shvatio da on u stvari želi da sebi oduzme život.

Čovjek se opirao spasiocima i nije želio da se uhvati za čamac, ali je Beganović uspio da ga uhvati i privuče obali – ispričao je Mekinjić.

Nesrećnom Dragutinu na obali je ukazana prva pomoć, a potom je prevezen u bolnicu. Ostali Gradiščani, koji su sa obale posmatrali ovu akciju spasavanja, ispričali su da policajcu Beganoviću nije bilo nimalo lako, jer je rijeka bila veoma brza, a nesrećni čovjek nije htio da se uhvati za čamac, te je bježao od njega.

– Policajac je ipak uspio nekako da ga uhvati.  Srećom, policajci su veoma brzo reagovali – kažu očevici. Nakon spasavanja Beganović i Čupić nastavili su sa redovnim aktivnostima, tako da ih juče nismo uspjeli pronaći kako bi nam ispričali više detalja.

Čupić ovo nije bila prva akcija spasavanja. On je zajedno sa policajcem Danijelom Bikićem u oktobru 2014. godine osamdesetjednogodišnju I. R. izvukao iz nabujale Save.

Nakon spasavanja nesrećni D.N je policajcima rekao da se u porodičnoj kući nalazi tijelo njegove majke. Njemu je ukazana lekarska pomoć u gradiškom Domu zdravlja a potom je smešten na neuropsihijatriju Opšte bolnice u ovom gradu.

– Na licu mjesta, policajci su zatekli beživotno tijelo Kose Ninković. Obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu u Banjaluci u ponedeljak je konstatovano da je smrt nastupila prirodnim putem, uzrokovana zastojem srca.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender