16. 05. 2021.
Banja Luka dobija video-nadzor: Kamere na 12 lokacija

Banja Luka dobija video-nadzor: Kamere na 12 lokacija

Banja Luka dobija video-nadzor: Kamere na 12 lokacija

Gradska uprava i MUP RS na 12 lokacija u gradu planiraju da postave kamere.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja kažu da su MUP RS predložili mjesta koja bi trebalo da budu pokrivena video nadzorom, piše Euroblic.

– Riječ je o nekoliko važnijih raskrsnica: kod Narodnog pozorišta RS, u Bulevaru cara Dušana i u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Kamerama bi trebalo da budu pokriveni i ulazi u grad – navode u odjeljenju i dodaju da je kompanija Elta-kabel spremna da donira sve kamere.

Sa predstavnicima MUP već su razgovarali o tome ali detalji o lokacijama i vremenu instaliranja uređaja još nisu utvrđeni.

Za kamere navijaju i stručnjaci iz oblasti bezbjednosti.

– Trenutna situacija, vrijeme u kom živimo te činjanica da svi veći evropski gradovi imaju kamere ukazuju da je Banjaluka već trebalo da dobije video-nadzotr – kaže Radislav Jovičić, magistar nauka bezbjednosti i bivši ministar unutrašnjih poslova.

On tvrdi da će kamere pomoći policiji u preventivnom smislu ali i u istraživanju rasvjetljavanju krivičnih djela.

Građani, koje je kontaktirao Euroblic, pozdravljaju postavljanje video-nadzora.

– Svjedoci smo svakodnevnog uništavanja imovine, lomljenja sadnica i komunalne opreme, krađa, tuča…Kamere ne mogu da pokriju čitav grad, ali će uticati na smanjenje ovih prekršaja  – smatra Danijela L.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender