06. 05. 2021.
Banjaluka otplaćuje 30 kredita!

Banjaluka otplaćuje 30 kredita!

Banja Luka: Raspisan javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje

Grad Banja Luka raspisao je danas, 24. maja, javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima u 2016. godini.

Subvencije su namijenjene poslodavcima za zapošljavanje novih radnika sa evidencije  JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske-Filijala Banja Luka, i nezaposlenim licima, prijavljenim na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS – Filijala Banja Luka-Biro Banja Luka.

Pravo na subvencije za zapošljavanje novih radnika u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima imaju privredna društva i preduzetnici.

Pravo na subvencije za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima imaju preduzetnici koji su registrovani za obavljanje djelatnosti u toku javnog poziva za dodjelu subvencija.

Pravo na subvenciju za otvaranje novih radnih mjesta ne mogu ostvariti: udruženja građana, djelatnosti iz oblasti igara na sreću, državni organi, organizacije i drugi korisnici budžetskih sredstava.

Pravo na subvencije ne mogu ostvariti ni subjekti koji su koristili sredstva po nekom drugom programu zapošljavanja ili samozapošljavanja, a nisu realizovali ugovornu obavezu po nekom od prethodnih programa.

Zahtjeve sa potrebnom dokumentacijom, zainteresovani mogu dostaviti poštom ili lično u zapečaćenim kovertama na adresu Gradska uprava Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara br. 1, sa naznakom “Prijava na javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima u 2016. godini”.

Javni poziv je otvoren do 23. juna ove godine. Više detalja i kompletan javni poziv, možete pogledatiovdje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender