18. 05. 2021.
Priječani: Mještani najavili zbor građana ako most ne bude završen

Priječani: Mještani najavili zbor građana ako most ne bude završen

Priječani: Mještani najavili zbor građana ako most ne bude završen

Mještani Priječana, koji su zbog kašnjenja izgradnje mosta u ovom naselju najavili zbor građana 28. maja, odlučili su da zbor pomjere za 18. juni.

– Obećano nam je da će most biti završen do 30. juna, pa smo zbog toga pomjerili datum okupljanja. Vidjećemo po dinamici radova ima li potrebe da organizujemo protest, jer je gradnja mosta počela prije godinu, a mi most nikako da dobijemo – rekao je predsjednik Savjeta MZ Priječani Nebojša Tojagić.

Mještani su već dva puta najavljivali protest jer most, koji je srušen u majskim poplavama 2014. godine, nije sagrađen ni nakon što je rok za završetak radova probijen nekoliko puta.  Ukoliko na zboru građana ne budu dobili konkretna objašnjenja, zbog čega kasni izgradnja mosta, mještani će izaći kod mosta u Klašnicama i blokirati saobraćaj, najavljuju iz ove mjesne zajednice.

Izgradnja mosta počela je 23. maja, a prvi rok za bio je 23. avgust. U preduzeću koje je zaduženo za izgradnju ovog mosta, zatim su tvrdili da će radovi biti završeni 15. decembra.  Potom je uslijedilo prolongiranje rokova. Projekat košta oko 409.000 KM. Fond solidarnosti RS prvobitno je za ove namjene predvidio 178.000 KM. Most bi trebalo da bude dugačak 108 metara, a širok 1,7 metara sa dvije pristupne rampe u ukupnoj dužini od 12 metara.

U MZ Priječani misle da je problem u tome jer preduzeću koje gradi most nije uplaćen novac, a u gradu kažu da “Vode Srpske” finansiraju taj projekat i da je sve stvar njihovog ugovora sa građevinskim preduzećem.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender