09. 05. 2021.
SPC: Mediji svašta pišu, uglavnom netačno

SPC: Mediji svašta pišu, uglavnom netačno

SPC: Mediji svašta pišu, uglavnom netačno

Sveti arhijerejski Sabor zasjeda, neuobičajeno ovog maja, iza zatvorenih vrata, pa tako ni osmog dana rada crkvene skupštine nema ni nagovještaja šta su teme koje su okupile arhijereje iz cijelog svijeta.

Crkva je ranijih godina imala dobru praksu okupljanja novinara gotovo svakog dana zasjedanje na kojima ih je portparol Crkve vladika Irinej bački obavještavao o temama i zaključcima.

Izostanak informacija “iz prve ruke” pospješio je mnoštvo medijskih špekulacija o kadrovskim promjenama unutar Crkve, iako je patrijarh Irinej uoči sjednice rekao da promjena u crkvenom vrhu neće biti.

U Patrijaršijskom dvoru Tanjugu je rečeno da mediji “svašta pišu” i da su ti napisi “uglavnom netačni”, te da Sabor traje, a da će se sa konkretnim informacijama u ime Sabora neko obratiti medijima kada se procijeni da za tim postoji potreba.

Predsjednik Centra za istraživanje religije, politike i društva Nikola Knežević, međutim, smatra da će se majski Sabor i ove, kao i prethodnih godina, baviti kadrovskim rješenjima, smjenama i imenovanjima ili premještajem određenih arhijereja.

(Tanjug)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender