09. 05. 2021.
Vraća se legendarni “poni bicikl”

Vraća se legendarni “poni bicikl”

Vraća se legendarni “poni bicikl”

Prvi bicikli nove generacije na tržištu će se pojaviti 2017. godine. Najprije će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla »pony« iz modernih materijala i s poboljšanom ergonomijom

Slovenački proizvođač bijele tehnike Gorenje najavio je da će početi proizvodnju bicikala marke Rog, pošto će od trenutnog privatnog vlasnika otkupiti pravo na naziv brenda za više od 40.000 evra.

Privatni je vlasnik brend otkupio od nekad poznate ljubljanske tvornice bicikala Rog koja je 2009. godine završila u stečaju, a spreman se odreći prava na intelektualno vlasništvo za 41.500 evra.

»Gorenje ima znanje i iskustvo koje možemo upotrijebiti za revitalizaciju jednog od najpoznatijih slovenačkih industrijskih brendova«, rekao je direktor Gorenja Franjo Bobinac, potvrđujući da će Gorenje početi proizvoditi bicike.

Gorenje u projekt obnove sjaja starom brendu slovenačkih bicikala koji su bili poznati na prostoru nekadašnje Jugoslavije ulazi sa ljubljanskim trgovačkim centrom BTC kao partnerom.

Prvi bicikli nove generacije na tržištu će se pojaviti 2017. godine. Najprije će se raditi moderna verzija nekad megapopularnog sklopivog bicikla »pony« iz modernih materijala i s poboljšanom ergonomijom, a godinu kasnije tržište može očekivati i bicikle za gorsku i gradsku vožnju, te električne bicikle.

Do kasnih 80-ih godina prošlog vijeka tvornica bicikala Rog proizvodila je 300 do 350 hiljada bicikala godišnje, ali je raspadom zajedničkog jugoslovenskog tržišta i jeftinim uvozom s dalekog istoka kasnije zapala u teškoće i propala.

(Hina)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender