17. 05. 2021.
Ukradena jedina promotivna Lada Xray

Ukradena jedina promotivna Lada Xray

Ukradena jedina promotivna Lada Xray

Lada Xray je oficijelno predstavljena u novembru prošle godine, a prvi automobil je sa proizvodne trake sišao 15. decembra. Prodaja je već u toku ali navodno, proizvođač ima samo jedan promotivni automobil (bolje reći “imao”), koji je prikazivan na različitim događajima. Međutim, baš taj je ukraden.

Po ruskim medijima, policija u regiji Samara istražuje krađu koja se desila u fabrici AvtoVAZ-a u Toljatiju. Dva lica su osumnjičena, obojica dio organizovane kriminalne grupe. Ono što je interesantno, a baš i ne čudi, je da je jedan od njih dvojice član tima obezbjeđenja fabrike.

AvtoVAZ još nije izašao sa zvaničnim saopštenjem, ali izvori sugerišu da je ukradeni automobil u vrhunskoj opremi, crne je boje i korišćen je u promotivne svrhe.

Ovo nije prva krađa u ovoj fabrici. Naime, u februaru je objavljeno da će ruski proizvođač automobila započeti istragu u vezi sa ukradenim dijelovima i komponentama, vrijednim preko 300.000 dolara.

Da podsjetimo, Xray je niskobudžetni krosover, baziran na B0 platformi Renault-Nissan alijanse. Trenutno se prodaje u Rusiji, sa ponudom koja uključuje tri benzinska motora od 106 do 114 ks. Prodaja u Evropi bi trebalo da startuje ove godine.

(vrelegume.rs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender