16. 05. 2021.
Zašto ste najneproduktivniji poslije pauze za ručak

Zašto ste najneproduktivniji poslije pauze za ručak

Zašto ste najneproduktivniji poslije pauze za ručak

Osjećate se pospano nakon pauze za ručak s kolegama? Ako je odgovor potvrdan, s vama je sve u redu. To je zapravo znak da vas unutrašnji sat radi kako treba i da nivo šećera u krvi dobro reaguje na hranu koju ste upravo pojeli.

Čak iako se niste vratili sa ručka, popodnevni pad energije je i dalje prirodna stvar jer je sasvim uboičajeno da želimo da zaspimo sedam sati nakon buđenja.

Nažalost, tokom radne nedjelje to je gotovo nemoguće, ali postoji nekoliko savjeta koji bi mogli biti od koristi i koje možete primijeniti već sutra.

1. Jedite u zdravo vrijeme

Pokušajte da izbjegavate da jedete previše kasno u toku radnog dana. Kasniji ručak će samo pogoršati vašu pospanost.

2. Prošetajte

Tačnije, šetajte za vrijeme pauze s obzirom na to da je to jedino što sebi možete priuštiti tokom radnog dana. To će vas razbuditi, povećati nivo vaše energije, ali i podstaći vašu produktivnost.

3. Izbegavajte šećer

Šećer može dati privremeni podsticaj vašoj energiji, no zatim slijedi i nagli pad. Držite se cjelovitih žitarica i proteina.

4. Pametno birajte pauzu za kafu

Izbjegavajte ispijanje kafe u isto vrijeme, ali bilo bi dobro kada biste pauzu uz svoj omiljeni napitak napravili između 9:30 i 11:30, preporučuju stručnjaci. Popodnevna kafa može loše uticati na vaš san.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender