17. 05. 2021.
Izetbegović ponovo optužio Republiku Srpsku i Banjaluku

Izetbegović ponovo optužio Republiku Srpsku i Banjaluku

Izetbegović ponovo optužio Republiku Srpsku i Banjaluku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zloupotrijebio je današnju konferenciju za novinare nakon “Brdo-Brioni” samita u Sarajevu da optuži Republiku Srpsku i Banjaluku za navodni progon Bošnjaka i Hrvata u proteklom građanskom ratu u BiH.

Iako mu nije bilo upućeno pitanje, on je stao u odbranu biskupa banjalučkog Franje Komarice koji je Banjaluku uporedio sa Blajburgom.

“Banjaluka nije bila opkoljen grad, nego slobodan. Iz nje je država sistematski odstranila Hrvate i Bošnjake. Paradržava je sistematski srušila 16 džamija”, kaže Izetbegović.

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nije željela da komentariše izjave Komarice i potpredsjednika hrvatske Vlade Tomislava Karamarka, obrazloživši da ne komentariše izjave pojedinih zvaničnika, jer ih drugi izdvajaju iz konteksta.

Ona tvrdi da u Hrvatskoj “nema ustaštva i neoustaštva”.

“U Saboru Hrvatske nema poslanika koji podržava ustaštvo. Hrvatska osuđuje sve totalitarizme, od ustaštva, fašizma, nacizma do komunizma, posebno jugoslovenskog komunizma”, istakla je Kitarovićeva.

Prema njenim riječima, stvari koje se rade, kao što su ona na stadionu Poljud, rade se upravo s namjerom da se pažnja skrene sa egzistencijalnih pitanja.

U Hrvatskoj su učestali slučajevi skandiranja ustaških parola na fudbalskim utakmicama, a poznat je i slučaj iscrtane “svastike” na stadionu Poljud u Splitu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender