06. 05. 2021.
Banjaluka: Potraga za razbojnikom koji je pokušao da opljačka kladionicu

Banjaluka: Potraga za razbojnikom koji je pokušao da opljačka kladionicu

Doboj: Inspektor pretučen tokom kontrole

Inspektor republičkog inspektorata povrijeđen je danas prilikom službene kontrole tokom koje je fizički napadnut u preduzeću “Rašo” u Osječanima kod Doboja, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

U saopštenju se navodi da su radnici preduzeća inspektore spriječili da izvrše kontrolu uređenja vodotoka i eksploatacije šljunka, te ih verbalno, a zatim i fizički napali.

Povrijeđeni inspektor je službenim automobilom prevezen u Dom zdravlja u Doboju, a o događaju je obaviještena policija, te iz Inspektorata očekuju da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeti sve potrebne mjere radi sankcionisanja napadača, jer napad na službeno lice predstavlja krivično djelo.

Iz Inspektorata podsjećaju da ovo nije prvi put da su inspektori izloženi napadima, te da je bilo slučajeva fizičkih napada, otimanja mobilnih telefona, te skidanja točkova sa automobila, pa čak i ekstremnih situacija gdje su im životi bili ugroženi prijetnjom vatrenim oružjem.

“Bez obzira na prijetnje, mi ćemo i dalje raditi svoj posao i nikome nećemo dozvoliti da vrši pritisak na inspektore”, poručili su iz Inspektorata Srpske.

Iz ove institucije očekuju od drugih nadležnih organa da preduzmu mjere u cilju zaštite službenika, kao i od predstavnika poslodavaca i sindikata da pruže podršku inspektorima na terenu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender