06. 05. 2021.
U Zagrebu ponovo osvanuli uznemirujući grafiti

U Zagrebu ponovo osvanuli uznemirujući grafiti

U Zagrebu ponovo osvanuli uznemirujući grafiti

U Zagrebu se pojavio novi grafit sa porukom “U proljeće kad procvate vrba, radit ćemo paprikaš od Srba”, javlja regionalna televizija N1.

Ta televizija ocjenjuje da to demantuje izjave predsjednice Hrvatske koja tvrdi da u Hrvatskoj nema ustaštva ni neoustaštva, kao i gradonačelnika Zagreba koji ustašku ikonografiju po gradu naziva usamljenim slučajem.

Najnoviji grafit osvanuo je u zagrebačkom naselju Trešnjevka na adresi Mitrovačka 2. Osim što je gotovo svaka zgrada obilježena svastikom, natpisi usmjereni protiv Srba posebno su gnusni, navodi N1.

Autori ovih grafita potpisuju se kao “BBB Norci” i “Ustaše Remiza”. Grad Zagreb, sudeći po pojedinim grafitima koji su prekrečeni, bori se protiv ovakvih pojava, ali nedovoljno efikasno, ocjenjuje N1.

Za sada nema reakcije gradonačelnika Milana Bandića, kojeg je ekipa okupljena oko profila Antifašistički vjesnik na društvenim mrežama upozorila na ovaj događaj. Podsjetimo, nedavno je u Zagrebu osvanula šokantna naljepnica na kojoj se vide ljudi obješeni na drvetu, a na kojoj piše “srpsko porodično stablo“.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender