09. 05. 2021.
Dodik: Mi smo privrženi izvornom Dejtonu

Dodik: Mi smo privrženi izvornom Dejtonu

Dodik: Mi smo privrženi izvornom Dejtonu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na sastanku u Banjaluci sa grupom američkih kongresmena da je Srpska privržena izvornom Dejtonskom sporazumu, te da bi trebalo poštovati slovo tog dokumenta, ističući da su veliki nesporazumi u BiH počeli od trenutka kada je međunarodnim intervencionizmom ovaj sporazum počeo da se mijenja.

Dodik je izrazio očekivanje da se Amerikanci snažnije založe za dosljednu primjenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji nije samo zaustavio rat, već je uspostavio i političko-pravni sistem u zemlji, s obzirom na to da su oni imali aktivan pristup u stvaranju ovog sporazuma.

On je informisao delegaciju američkog Kongresa i o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, ističući da je Srpska, uprkos izazovima, očuvala ekonomsku i finansijsku stabilnost.

Govoreći o potrebi investiranja u privredu Republike Srpske, Dodik je naglasio da su američki investitori dobrodošli u Srpsku, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Kongresmen Robert Aderholt, koji je predvodio delegaciju SAD, smatra da postoji potreba da se stavovi Republike Srpske još više približe američkom Kongresu, kao i drugim relevantnim političkim faktorima u toj zemlji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender