17. 05. 2021.
ID na Fejsbuku objavila cjenovnik robinja

ID na Fejsbuku objavila cjenovnik robinja

ID na Fejsbuku objavila cjenovnik robinja

Damask – Teroristi Islamske države koriste Fejsbuk kako bi prodavali seksualne robinje, piše “Vašington post“.

U zabrinjavajućem tekstu se navodi da je stotine žena zarobljeno i da se one preprodaju iz jedne grupe u drugu. Fotografije djevojki koje imaju oko 18 godina postavljene su na ovu društvenu mrežu. Njih je objavio islamista Abu Asad Almani, što na arapskom znači “Nijemac“.

“Za svu braću koja razmišljaju o kupovini robinje, ova je 8.000 dolara“, napisao je Almani uz fotografiju djevojke objavljenu 20. maja. On je nekoliko sati kasnije objavio još jednu fotografiju na kojoj je nalazi grupa djevojaka. Almani je poručio “oženite se u dođite u ID“.

Ispod fotografija nalazi se veliki broj komentara, jedni govore o “cijeni robinja“, drugi o izgledu djevojaka, a treći o tome zašto one ne nose veo. Fejsbuk je obrisao Almanijev profil nekoliko sati kasnije, ali je ostao visok stepen zabrinutosti zbog zloupotrebe ove društvene mreže.

U avgustu prošle godine, Ujedinjene nacije su objavile kopiju “cjenovnika“ robova, tako džihadisti mogu kupiti djecu od jedne do devet godina za oko 165 dolara, adolescentkinju za 124 dolara ili ženu za oko 40 dolara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender