15. 05. 2021.
Tinejdžer skočio u Plivu i spasao život ženi!

Tinejdžer skočio u Plivu i spasao život ženi!

Tinejdžer skočio u Plivu i spasao život ženi!

Dok je prekjuče oko 17 časova sa dvojicom drugova pecao ribu, sedamnaestogodišnji Mahir Ribić iz Šipova ni slutio nije da će nekoliko trenutaka kasnije postati heroj čijim se podvigom s razlogom može ponositi cijeli njegov grad.

Najednom su, kako naglašava, on i njegovi drugovi Predrag Milovac i Dragan Erceg ugledali ženu kako pluta u rijeci Plivi.

Ribić se nije dvoumio šta mu je činiti, već je skočio u vodu, izvukao svoju sugrađanku na obalu i tako je spasao.

Time je ovaj tinejdžer rizikovao da i on zapadne u opasnost, ali ga je nadjačala želja da pomogne, pišu “Nezavisne novine”.

“Jedan od mojih drugova pomislio je da neko roni, a ja sam potom odgovorio da nije to u pitanju. Nisam oklijevao, već, pošto majicu ionako nisam imao, samo sam izuo papuče, bacio štap, prišao vodi, te skočio u vodu na glavu”, prisjeća se Ribić u izjavi za “Nezavisne”.

Ubrzo je uočio da je njegova sugrađanka bez svijesti, a potom ju je izvukao na obalu.

“Na obali sam joj dao vještačko disanje i faktički sam je oživio. To se sve dogodilo na lokalitetu Šipovačke bare”, napominje Ribić.

Naknadno je saznao da je riječ o ženi koja ima 49 godina, te da je iz mjesta Šumice. Ona je, kako napominje, pod njemu nepoznatim okolnostima upala u vodu.

“Bila je mokra, pa samim tim i teška, ali uspio sam je izvući. Moji drugari su bili na obali dok sam je izvlačio iz vode, i zvali su policiju”, naglašava Ribić.

Kada se žena osvijestila, nije govorila mnogo o tome kako je upala u vodu i da li je, eventualno, na ovaj način pokušala sebi da oduzme život.

“Sve vrijeme je ponavljala: ‘Otkud ja ovdje?’ Ništa drugo nije govorila”, uvjerava ovaj hrabri tinejdžer.

Na mjesto događaja potom je došla policija, te su policajci ženu smjestili u svoje vozilo, a Ribić je otišao kući, s tim što je naknadno policiji ispričao sve detalje o tome kako je spriječio tragediju.

“Naučio sam plivati prije pet godina. Sada mogu da kažem da sam ponosan što sam spasao nečiji život”, zaključuje Ribić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender