17. 05. 2021.
Kiše u Francuskoj izazvale haos: Čamci na ulicama

Kiše u Francuskoj izazvale haos: Čamci na ulicama

Kiše u Francuskoj izazvale haos: Čamci na ulicama

Vatrogasci čamcima prevoze stanovnike severa Francuske zbog poplava poslije obilnih kiša zbog kojih su odloženi i mečevi Rolan Garosa.

Nacionalna meteorološka služba je proglasila uzbunu u sjevernim oblastima i narandžasto upozorenje u priobaljima rijeka, a cijela oblast Pa De Kale je u stanju pripravnosti.

Trogodišnje dijete se udavilo u nedjelju u oblasti oko rijeke Jone. Dijete je pronađeno mrtvo u potopljenom podrumu porodične kuće u selu Sent Martin d’Ordon. Prema pisanju francuskih medija, dijete se najvjerovatnije okliznulo i palo.

U Parizu je prije tri dana 11 ljudi povrijeđeno od udara groma, desetoro njih bila su djeca okupljena u lokalnom parku. Jedan od gradova koji su posebno pogođeni poplavama je Brije la Bisje, u kome vatrogasci u čamcima patroliraju ulicama.

Hitne službe u Francuskoj su od ponedjeljka primile 4.500 poziva za evakuaciju ili prijavu poplavljenih puteva, prenose agencije. Prvi put nakon 16 godina je prekinut teniski turnir Rolan Garos, ali je direktor turnira najavio da će mečevi biti odigrani po planu – do kraja ove nedjelje.

Oluje i jake kiše izazvale su poplave na jugu Njemačke u kojima je poginulo četvoro ljudi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender