09. 05. 2021.
Osumnjičeni da su prodavali trupce preduzeću bez pilane

Osumnjičeni da su prodavali trupce preduzeću bez pilane

Osumnjičeni da su prodavali trupce preduzeću bez pilane

Dragan Grabovac, bivši direktor Šuma Srpske i komercijalista tog preduzeća Zoran Stojičić, kako sumnja policija, zloupotrebijeli su  ovlašćenja u privredi, jer  su, kao odgovrna lica, potpisali ugovore o isporuci trupaca sa preduzećem koje ne ispunjava uslove za njhovu obradu.

Po osnovu spornih ugovora iz prošle godine  šumsko  gazdinstvo „Borja“ je  za d.o.o „Gora“ iz Teslića isporučilo trupce četinara vrijedne oko 126 000 maraka.

Tako su oštećena preduzeća koja su ispunjavala uslove za preradu drveta. Grabovac je navodi policija znao da “Gora” nema kapacitete za preradu, što on negira i tvrdi da hiljade tipskih ugovora, čije zaključivanje predlaže gazdinstvo,stiže na adresu “Šuma”. Bivši direktor tvrdi da u njegovom poslovanju nikad nista nije bilo sporno.

„Ugovor dolazi u komercijalnu službu gdje se obrađuje i direktoru na odobrenje. Ja nisam na terenu, ne vidim nigdje ni lista jer sjednim na 11. spratu.  Međutim ako se utvrdi stepen moje odgovornosti ja sam za svoja djela spreman odgovarati, ali da vidim ko će odgovarat ako se ne utvrdi“, izjavio je Dragan Grabovac, bivši direktor preduzeća „Šume Republike Srpske“.

Grabovac uvjerava da odgovornosti nema, i dodaje da je bio najpozitivnija figura u “Šumama”, zbog čega ih je i napustio. D.o.o “Gora” u Tesliću je registrovana  kao preduzeće za sječu šume. Ima dva vlasnika, i kako saznajemo, nema pilanu za obradu trupaca. Osim što su isporukom trupaca na njihovu adresu oštećeni drugi drvprerađivači, ugovori sa “Gorom” potpisani su i suprotno odluci Nadzornog odbora “Šuma”, navodi policija, koja je podnijela izvještaj tužilaštvu protiv Grabovca i Stojičića.

Policija je završila svoj dio posla. Kompletirali su izvještaj o  krivičnom djelu zloupotreba ovlašćenja u privredi i proslijedili ga na adresu tužilaštva. Tužilaštvo bi u narednim danima trebalo da se izjasni ima li elemenata za podizanje optužnice.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender