17. 05. 2021.

”Toplana” traži kredit od 15 miliona evra

“Toplana” pregovara za Evropskom bankom za obnovu i razvoj u vezi sa podizanjem kredita od 15 miliona evra za izgradnju dvije kotlovnice i finansijsku konsolidaciju ovog preduzeća.

Rekao je novinarima juče direktor “Toplane” Mićo Milovanović u pauzi zasjedanja Skupštine grada na kojoj  su odbornici usvojili prošlogodišnji izvještaj o poslovanju ovog preduzeća.

– Ako dobijmo taj kredit nadam se da će biti na period otplate od 15 godina, grejs-period od četiri godine i kamtnom stopom od jedan odsto. Uz taj novac i ako nas oslobode prethodno nastalih obaveza siguran sam da bi bili samodrživi  – naveo je Milovanović.

Trenutnim stanjem u “Toplani” osim odbornika opozicije nisu bili zadovoljni ni u poziciji. Odbornik SNSD-a Dušan Čajić je rekao da “Toplana” svake godine gradsku vlast dovede u situaciju da moraju biti garant za kredit ili izdvajati novac iz budžeta kako bi ovo preduzeće bilo u stanju da isporučuje grijanje u narednoj sezoni.

Burnu diskusiju je izazvao i izvještaj o realizaciji lokalnog ekološkog plana. Glavne primjedbe odbornika su bile što i dalje nije riješen dugogodišnji problem građana u Ložioničkoj ulici gdje se nalazi stovarište boksita. Nakon dvočasovne diskusije odbornici su dali zeleno svjetlo i za prošlogodišnji izvještaj o radu “Akvane” i trogodišnji plan poslovanja ovog preduzeća.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender