17. 05. 2021.
Zatvorena petlja Mahovljani

Zatvorena petlja Mahovljani

Zatvorena petlja Mahovljani

Prema podacima iz Informativnog centra BIHAMK, u većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.  Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Izdvajamo dionice: Priboj-Simin Han, Gračanica-Lukavac, Tuzla-Srebrenik, Banja Luka-Čelinac, Gromiljak-Busovača i Ključ-Sanski Most.

Do povremenih kraćih obustava saobraćaja, zbog deminerskih radova, od 08 do 16 sati dolazi na dionici M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender