09. 05. 2021.
“Fićom” 2700 km do Pariza – samo zbog Novaka

“Fićom” 2700 km do Pariza – samo zbog Novaka

“Fićom” 2700 km do Pariza – samo zbog Novaka

Nacija smo koja voli sport i svoje sportiste – nekada smo možda i previše kritični prema njima, ali samo u “žaru borbe” i zato što nam je toliko stalo.

Danas je najbolji srpski sportista Novak Đoković – ne samo srpski, nego i svjetski, ali u domovini se njegove pobjede i porazi doživljavaju sa posebnim emocijama.

Iz jedne takve emocije rodio se nevjerovatan plan – doći iz Beograda do Pariza Fijatom 750, popularnim “fićom”. Njega su osmislili i realizovali Velibor Đaković i Dragan Gavrić.

“Sarajlija sam porijeklom, ali živim u Trešnji, seocetu pored Beograda“, kaže nam Velibor, koji je preuzeo ulogu spikera cele ekspedicije, ali predstavio nam se i Dragan, rodom iz Bratunca koji takođe dana živi u Beogradu.

“Već dugo planiramo da uradimo ovo iz zahvalnosti prema Novaku, ali lakše je osvojiti sedmicu na lotou nego dobiti karte za Rolan Garos, pogotovo ljudima sa naših prostora jer ne može našim karticama da se plati. Ove godine, uz pomoć prijatelja koji žive u inostranstvu, došli smo do karata i odlučili da realizujemo ideju koju planiramo već tri godine“, objašnjava Velibor.

526523465575004081e7df337686047_w640

Zajedno su prešli 2700 kilometara da bi stigli do glavnog grada Francuske – pet dana puta, a čak su stigli i dva dana ranije. Ta dva dana uračunali su za neki veći kvar, ali i ’fića’ se pokazao hrabrim i pouzdanim.

“Ima mnogo dogodovština, biće lep dokumentarni film posle svega. Iz Beograda nas je ispratilo više od 50 ’old tajmera’ iz našeg kluba, u Sarajevu je bila velika fešta, u Zagrebu i Ljubljani malo manja, ali mnogo je divnih uspomena“, priča lepo raspoloženi Velibor, konačno u kompleksu Rolan Garosa.

Napravljena je i grupa na Fejsbuku pod nazivom ’AllezNole’, na kojoj možete pratiti čitavu ekspediciju, a Gavra je iskoristio boravak u Parizu za – ni manje ni više, nego svadbu.

“Izgleda da ce ’fića’ imati još jednu važnu misiju u Parizu. Moj kopilot Gavra prije dva dana zaprosio je svoju djevojčicu i vidim nešto se nije bunila. U pola dana smo sredili crkvu, muziku, kafanu, fotografa, a biće i počasni krug crvenom munjom po Parizu na kojoj će pisati ’just married“, piše Velibor na stranici.

Ipak, čak i vjenčanje pada u drugi plan pred osnovnim ciljem misije – Đokovićevim osvajanjem Rolan Garosa.

“Naša želja je da se na ovaj način zahvalimo Novaku jer je toliko dobrog uradio za nas i za region, da i mi pokušamo pozitivnom energijom da doprinesemo da on osvoji trofej koji mu nedostaje“.

436229727575004083b4a0849931129_w640

Za sada su našli po kartu za polufinale i finale, ali računaju da će obojica uspjeti da uđu.

“Iskoristićemo balkansku snalažljivost“.

Velibor i Gavra kažu da ne moraju da upoznaju Novaka, ali da bi veoma voleli da mu predaju jedan poklon.

“Nije važno da ga upoznamo, važno je da on osvoji. Ponijeli smo knjigu u koju su se upisivali ljudi na našem putu i slali su Novaku poruke, potrudićemo se da nađemo način da mu to damo. Knjiga je skoro puna“, zaključuje Velibor.

A kako ćete nazad u Beograd?

“Pa fićom, naravno“.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender