18. 05. 2021.
Samsung preporučio korisnicima da odbiju nadogradnju na Windows 10

Samsung preporučio korisnicima da odbiju nadogradnju na Windows 10

Samsung preporučio korisnicima da odbiju nadogradnju na Windows 10

Microsoft radi zajedno sa proizvođačima širom svijeta kako bi osigurao glatku tranziciju sa starijih verzija Windowsa na novi Windows 10 operativni sistem, ali izgleda da je iskustvo koje neki dobijaju nakon prelaska na novi operativni sistem razočaravajuće u najmanju ruku.

Korisnici Samsunga imaju probleme sa kompatibilnošću, a većina njih je izazvana drajverima koji ne podržavaju u potpunosti Windows 10. Kartice nekih operatera ne rade dobro sa Samsungovim uređajima, a izgleda da je toga svjesna i sama kompanija.

Samsungova podrška je poručila korisnicima da je bolje da izbjegavaju nadogradnju na Windows 10 zbog svih problema sa kompatibilnošću, objašnjavajući da u ovom trenutku nema krajnjeg roka kada će drajveri u potpunosti podržavati operativni sistem.

Email do koga je došao “The Register” je Samsung navodno poslao korisnicima i u njemu kaže da je bolje da se drže starije verzije Windowsa zbog loših drajvera. U email-u se takođe poručuje da onda kada drajveri budu spremni, sistem nadogradnje na Windows 10 može bezbjedno da se izvede. Ipak, tu će postojati i mali problem u vidu toga da se Microsoft-ov program besplatne nadogradnje završava u julu.

“Iskreno govoreći, mi ne predlažemo instalaciju Windowsa 10 na bilo koji Samsungov laptop ili računar, jer i dalje koordiniramo sa Microsoftom u vezi ovog pitanja” poručilo je Samsungovo odeljenje za podršku iz Velike Britanije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender