09. 05. 2021.
Novi napad ajkule u Australiji

Novi napad ajkule u Australiji

Novi napad ajkule u Australiji

Uz obalu australijskog grada Perta pronađeno je telo žene sa teškim povredama karakterističnim za napad ajkule, saopštila je danas lokalna policija.

Do napad je došlo samo dva dana pošto je jedan surfer preminuo pošto ga je na istoj obali napala ajkula.

Policija savezne države Zapadna Australija je navela da je pronašla telo žene na molu u mestu Mindari, nakon što je ista žena navodno nešto ranije primećena sa povredama u vodi uz obalu severnog dela Perta, prenela je agencija AFP.

“Preminula je imala teške povrede koje su dosledne sa napadom ajkule, ali uzrok povreda tek treba da bude zvanično utvrđen”, navodi se u policijskom saopštenju.

Spasilačka služba “Surf lajf sejving” je rano jutros na Twitteru objavila da je jedan kilometar od plaže u Mindariju primećena ajkula.

Pre dva dana je u bolnici preminuo Ben Gering (29), surfer koji je u utorak ostao bez noge nakon napada ajkule oko 115 kilometara južno od Mindarija.

Gering se nalazio u vodi sa još nekoliko surfera kad ga je napala velika bela ajkula i odgrizla mu desnu nogu iznad kolena, a njegovu dasku prelomila na pola.

Prema podacima Međunarodne organizacije za proučavanje ajkula, smrtonosni napadi tih životinja su relativno retki.

Lani je u čitavom svetu prijavljeno rekordnih 98 napada ajkula na ljude, od čega je samo osam bilo smrtonosno, navodi ta organizacija.

(agencije/Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender