15. 05. 2021.
U Banjaluci ljubav pronašao 51 stranac

U Banjaluci ljubav pronašao 51 stranac

Zbog čega se muškarac zaljubi baš u određenu ženu?

Za muškarce važi nepisano pravilo da se teško zaljubljuju, a kada se to i desi, mnogi oko njih se pitaju kako i zašto, pogotovo zainteresovane žene. Napokon ćete dobiti odgovor na ova pitanja.

Oduvijek je bilo aktuelno pitanje kako se muškarac zaljubljuje u ženu. Različiti su odgovori, a najčešći su da je u pitanju pravi trenutak, ili da je pronašao određene kvalitete za kojima traga, ili da je u pitanju samo hemija, piše Net.

Mnogi stručnjaci se bave istraživanjem ove teme, a ovaj put otkrivaju žašto se muškarac zaljubljuje baš u tu određenu ženu, a ne neku drugu.

Mora da ga osvoji “ukupan paket”

“Pod ‘cijelim paketom’ se podrazumijeva njena ličnost, njen mozak, tijelo, miris, njena nepoznata, tajanstvena privlačnost. Njegov mozak mora da registruje da ne može da živi bez nje, da ona mora da bude dio njegove budućnosti”, kaže Luan Brizendin, neuropsihijatar i autor knjige “Muški mozak”.

Osjeća da može da je usreći

“Ono što muškarac i žena žele je isto, žele da osjete povezanost, privlačnost i strast. Muškarac traži ženu s osmijehom. Povezuje se sa ženom kada osjeti da uspijeva da je učini srećnom. Žena treba manje da se fokusira na to da usrećuje muškarca, a više na to kako on nju da usreći”, objašnjava Džon Grej, autor serije knjiga “Mars – Venera”.

Sve je dio putovanja

“Većina ljudi zaljubljivanje tumači kao slučaj srećnih okolnosti, ali u duhovnom smislu to nije okolnost, već ulazna tačka za vječna ljubavna putovanja”, izjavio je Dipak Čopra, autor knjige “Duhovna rješenja: Odgovori na najveće životne izazove”.

Zbog toga kako se osjeća pored nje

“Muškarac se zaljubljuje kada se uz ženu osjeća kao superheroj, kada se osjeća prihvaćenim, cijenjenim i shvaćenim. Kada utvrdi da može da vas usreći biće vaš. I tome dodajte da ste mu jako privlačni”, kaže Bobi Palmer, instruktor za veze i direktor organizacije “Date Like a Grownup”.

Kada je ona otvorena za ljubav

“Muškarac se zaljubljuje kada mu šaljete signale da zaista tražite i da ste spremni za trajnu ljubav. Znakovi koje emitujete su svuda i manifestuju se kao dozvola da budete ranjivi i da pokažete ko ste stvarno. Možete da pokažete da li ste sigurni u sebe i znate li šta želite od života. Drugi ključni element koji pokazuje da ste spremni za ljubav je da iskazujete veliko poštovanje, za sebe i njega. Muškarci žele da znaju da vi mislite da su vrijedni ljubavi. Takođe, treba da vide da znate da zaslužujete ljubav. Muškarac će se zaljubiti u nekoga ko je otvoren, društven i spreman da bude voljen”, objašnjava psiholog dr Šenon Kolakovski.

Kompletna je osoba

“Odgovor ne zvuči seksi, ali muškarac se zaljubljuje kada njegova osjećanja dođu do kritične tačke. Provodi vrijeme sa njom i uviđa da je ljubazna, puna ljubavi, privržena, vjerna, zabavna, seksi i pozitivnog duha u kvalitetima koje imaju određenu težinu. Jednog dana pomisli: ‘Opa, ja volim ovu ženu!’. Možda neće znati zašto, ali su je njegovo srce i mozak vidjeli na dublji način”, opisuje Grent Lengston za “e-Harmony”.

Spremna je da prihvati igru života

“Pronalazak osobe koja se uklapa u njegov život bez velikih promjena je važno za svakog muškarca. Oni možda vole da šmekaju ful dotjerane žene, ali takve sigurno neće da ožene. Spremnost da žena prihvati izazove, proba egzotičnu hranu koju on voli, isproba sport kojim se bavi, obiđe mjesta na koja on odlazi, definitivno će uticati da se muškarac jako zaljubi. To ne znači da morate voljeti sve što on voli, ali bar budite spremni da probate”, izjavila je Katlija Šrekenštajn, urednik “Weddingbee”.

Sličnosti se privlače

“Privlačnost, kompatibilnost, i čartobna iskra zbog koje mislite da je neko stvoren samo za vas je ključ zaljubljivanja”, kaže Erina Li, naučnik.

Postoje svrha i strast

“Nijedna emocija nije toliko misteriozna kao ljubav. U svojoj srži, do zaljubljivanja vas dovodi vaša želja za srećom. Često je podstaknuta tjelesnom privlačnošću, a trajaće zahvaljujući dubokom povezivanju zbog kojeg će se muškarac osjećati potrebno, ispunjeno, privlačno, energično i voljeno”, kaže Barbara Vakmen, “lajf kouč”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender