09. 05. 2021.
Ministar Lukač posjetio Klub novinara

Ministar Lukač posjetio Klub novinara

Ministar Lukač posjetio Klub novinara

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač posjetio je Klub novinara Banjaluka.

Klub novinara upoznao je ministra i sa namjerom da pokrene inicijativu da se u novi Krivični zakon RS uvede i odredba da napad na novinara tokom radnog zadatka bude tretiran kao napad na službeno lice.

Ministar Lukač je pozvao Klub novinara da se direktno obrati predlagaču sa ovom inicijativom kako bi precizno bile definisane situacije u kojima bi se članovi tog zakona mogli primjeniti.

Predsjednik Kluba novinara Siniša Vukelić ministra je upoznao sa inicijativom, koju je pred Ustavnim sudom RS pokrenuo Klub novinara sa Transparency Internationalom BiH, za ocjenu ustavnosti pojedinih članova Zakona o javnom redu i miru, te da ta inicijativa još nije stigla na red za razmatranje.

Predstavnici Kluba novinara Banjaluka i ministar razgovarali su i o izvještavanju o temama poput nasilja u porodici, ciber- kriminala i terorizma.

Dogovoreno je da u narednom periodu predstavnici Ministarstva i Kluba novinara zajedno organizuju debatu na kojoj bi razgovarali upravo o ovim temama kako bi novinari mogli bolje informisati javnost na profesionalan način i kako bi imali bolju saradnju i pristup informacijama u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender