09. 05. 2021.
“Ćiro” sa turistima stigao u Višegrad

“Ćiro” sa turistima stigao u Višegrad

“Ćiro” sa turistima stigao u Višegrad

Turistički voz “Ćira” danas je sa turistima iz Austrije stigao sa Mokre Gore na staru željezničku stanicu u Višegrad.

Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad rekao je da je ovo prva vožnja “Ćire” od Mokre Gore do Višegrada nakon radova koji su se izvodili na sanaciji oštećenja pragova uskotračne trase.

On je naveo da su tehnički kontrolori iz Željenica Republike Srpske izašli na teren i ustanovili da je pruga sigurna za nesmetane turističke vožnje.

“Današnju vožnju popularnim `Ćirom` inicirali su turisti iz Austrije zajedno sa Draganom Jovanovićem, ljubiteljem željeznica iz Beograda i vlasnikom firme `Balkan romantik`, koja je organizovala dolazak grupe”, napominje Andrić.

On je rekao da turisti iz Austrije planiraju da naprave program i dovedu grupe turista da u Višegradu borave nekoliko dana da bi se ljubitelji željeznica upoznali o čarima ovog kraja.

Andrić je dodao da očekuje da će redovni polasci na relaciji Mokra Gora – Višegrad – Mokra Gora početi od jula ove godine, kako je ranije najavljeno u Željeznicama Republike Srpske.

“Višegrad spremno dočekuje turiste, a ovo je jedan doživljaj više za naše goste koji dolaze iz cijele Evrope i šire”, naglasio je Andrić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender