16. 05. 2021.
Prikupljen novac za liječenje Sergeja Ševića

Prikupljen novac za liječenje Sergeja Ševića

Prikupljen novac za liječenje Sergeja Ševića

U brojnim humanitarnim akcijama prikupljen je novac za uplatu depozita za liječenje dječaka Sergeja Ševića iz Blatne kod Novog Grada.

Dječakov otac Dalibor rekao je da je humanitarna organizacija “Budimo ljudi” ove sedmice za Segejevo liječenje uplatila 80.000 KM.

“Akcija traje skoro tri godine. Zahvaljujući angažmanu direktora Osnovne škole `Sveti Sava` Marine Ovuka, akcija je medijski propraćena, što je dovelo do uključivanja Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i brojnih organizacija i udruženja. Zahvaljujem se svim koji su pomogli”, rekao je dječakov otac.

Prema njegovim riječima, roditelji su obavijestili kliniku u Londonu da je prikupljen novac, a nakon uplate treba da dostave potrvdu i čekaju termin za zahvat.

Dječak boluje od sekundarne arterijske hipertenzije renovaskularne prirode.
Od ove bolesti liječi se od 2012. godine.

Liječenje u bolnici u Londonu preporučila je Nefrološkla služba Univeritetske klinike iz Beograda.

Za liječenje Sergeja Ševića prošle i ove godine više puta su organizovani humanitarni koncerti i sportske manifestacije, a u funkciji je dva puta bio i “M:telov” humanitarni broj telefona.

Osim brojnih sportskih i nevladinih organizacija, u akciji su aktivno učestvovali i učenici OŠ “Sveti Sava” u kojoj Sergej pohađa osmi razred.

Ministartvo prosvjete i kulture Republike Srpske uplatilo je sredstva i dozvolilo da se u školama prodaju markice.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender