09. 05. 2021.
EURO: Nema više alkohola pred utakmice

EURO: Nema više alkohola pred utakmice

EURO: Nema više alkohola pred utakmice

Vlada Francuske pokrenula je postupak kojim će zabraniti prodaju alkohola u blizini stadiona na kojima se igraju utakmice Evropskog fudbalskog prvenstva.

Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznov najavio je takvu odluku uz ojcenu da je nasilje “neprihvatljivo”.

On je rekao da će se zabrana odnositi na “osjetljive oblasti” u danima kada se igra utakmica.

Utakmica Engleske i Rusije u subotu obilježena je nasiljem na kraju meča, kada su se ruski huligani zaleteli na pristalice Engleske, koji su poslije toga pokušavali da bježe preko ograde.

Tuča je nastavljena na ulicama Marselja i to je bio treći dan u tom gradu kako se huligani obračunavaju. U te tuče umješane su grupe iz Engleske, Rusije i Francuske.

“Tražio sam od prefekata da preduzmu odgovarajuće mjere da bi spriječili kupovanje i konzumiranje i transport alkoholnih pića na dane utakmice i na dan otvaranja navijačkih zona. Ova mjera odnosiće se na javni prostor i lokalne prodavnice. Trebalo bi takođe da se zabrani i ambalaža koja može da se koristi kao projektil”, rekao je Kaznov za sajt vlade Francuske.

Nasilje su osudili svi relevantni faktori, a Evropska fudbalska unija (UEFA) zaprijetila je već suspenzijom Rusiji i Engleskoj ako se nasilje nastavi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender