16. 05. 2021.
Krajova postaje jedan od najbogatijih klubova u Evropi?!

Krajova postaje jedan od najbogatijih klubova u Evropi?!

Krajova postaje jedan od najbogatijih klubova u Evropi?!

Sud u Bukureštu naložio je danas Fudbalskom savezu Rumunije da im isplati obeštećenje od čak 240.000.000 evra zbog nepravedne suspenzije koja im je izrečena 2011. godine

Fudbalski savez Rumunije i tamošnja fudbalska liga, kao i još dvojica nekadašnjih istaknutih funkcionera, moraće da plate čak 240.000.000 evra odštete fudbalskom klubu Univerzitatea iz Krajove, nakon današnje odluke Suda u Bukureštu.

Kazna, zbog zloupotrebe moći, odnosi se na privremenu suspenziju koja je klubu iz Krajove izrečena 2011. godine. Tužioci su naveli da je suspenzija Univerzitatei bila praćena “serijom ozbiljnih prekršaja pravila“ i da za nju nije bilo validnih razloga.

Predsjednik FS Rumunije Andrei Vočin istakao je da će drakonska kazna uticati da rumunska kuća fudbala bankrotira, jer joj je godišnji budžet svega 15.000.000 evra.

„Ova odluka će uništiti rumunski fudbal ukoliko Sud naloži da se ide do kraja i isplati obeštećenje“, poručio je Vočin.

Iz ove organizacije najavljuju žalbu na odluku Suda, a za čitav problem optužuju bivšeg predsjednika Mirčeu Sandua. Nekadašnji funkcioner, kao i bivši generalni sekretar FS Rumunije Dumitru Dragomir osuđeni su takođe uslovno na po tri godine zatvora, odnosno novčano 17.700 evra i 100 sati društveno-korisnog rada zbog učešća u suspenziji Univerzitatee.

Zanimljiva je pozicija Univerzitatee, koja je 2014. godine, nakon tavorenja u nižem rangu, a nakon sporne suspenzije iz 2011. proglasila bankrot i zamrznula klub. Studenti sa juga Rumunije će nakon ove odluke vjerovatno moći ponovo da obnove svoj klub, a imaće u kasi mnogo više para nego mnogi viđeniji evropski klubovi.

Univerzitatea je, inače, prvi rumunski klub koji je dospio u završnicu nekog velikog evropskog takmičenja. Bilo je to u UEFA kupu u sezoni 1982/83. kada su igrali polufinale.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender